مرامنامه مجمع دانشآموختگان دانشگاه صنعتی شریف
مقدمه:
مجمع دانش آموختگان دانشگاه صنعتی شریف، نهادی است برجای مانده از رابطه دیرینه یاران همراه و فداکار برخواسته از دانشگاه شریف، که طی دوران سخت و طولانی برای عزت ایران و اعتلای پرچم آن فداکاری کرده و نیز شهدای همیشه حاضر بسیاری را به دامان ملت شریف ایران تقدیم نمودهاند. بنیانگذاران این نهاد برای استمرار و ماندگاری این نهاد و انتقال اندوختهها و تجربیات زیسته خود به جوانان فعال نسلهای آینده، بنای این تشکل را با تنظیم این مرامنامه به شرح زیر پایه ریزی نمودند:
متن:
بنام یگانه خالق هستی بخش؛
ما جمعی از دانش آموختگان دانشگاه صنعتی شریف که آرمان و آرزوی ما توسعه یافتگی ایران و اعتلای آن درصحنه جهانی است، برای توسعه فردی و جمعی خود و نقشآفرینی مؤثر در عرصههای حیات اجتماعی کشور با کار جمعی و تمرین نظم، اخلاق و رفتار مدنی همراه میشویم و ضمن قبول مفاد این مرامنامه، عضویت مجمع را میپذیریم:
۱. بالابردن سطح رضایتمندی، شادابی، امیدواری اعضا و حس مفید و مؤثر بودن در جامعه، برای ما مهم است. ازاینرو اولویتبخشی به فعالیتهای این جمع را بر اساس دغدغه اعضا در سطوح مختلف فردی و خانوادگی، درون جمعی و سطوح بالاتر نظیر ارتباط ما و دانشگاه و یا ارتباط ما و جامعه، شکل میدهیم.
۲. ما به حفظ سلامت جسم و روان اعضا و خانوادههای آنها اهمیت میدهیم و برنامههایی را در جهت کمک به این امر پی میگیریم.
۳. ما به شناخت و ارتباط عمیقتر بین اعضا اهمیت میدهیم و با برنامههایی منظم ارتباطات بین خود و خانوادههای خودمان گسترش میدهیم.
۴. ما سعهصدر و پذیرش گوناگونی باور اعضا در مسائل نظری، فرهنگی، سیاسی اجتماعی را نقطه قوت جمع خود میدانیم. گفتگوی درونگروهی و تفکر انتقادی، منش ما برای یادگیری از یکدیگر است. حفظ احترام و شأن یکدیگر در گفتار و محاورات را بر خود لازم میدانیم و جز با روش نغز و نیکو با یکدیگر گفتگو نمیکنیم.
۵. ما به حفظ ارتباط بین نسلی درون مجمع اهمیت میدهیم و مایلیم تجربیات و زیستههای خود را به نسلهای جوانتر بعد از خود انتقال دهیم و استمرار حیات مجمع را با جوان شدن دائمی آن ممکن کنیم.
۶. ما باور داریم حضور بیشتر بانوان و جوانان در فعالیتهای مجمع به غنا و باروری اندیشه و عمل در مجمع میانجامد. ازاینرو سپاسگزار و مشوق مشارکت فعال آنان در مجمع هستیم.
۷. ما خود را نسبت به حضور در رویدادهای نشست و مشارکت در زیرگروههای آن مرتبط با دغدغه خود، بهصورت حضوری یا مجازی، ملزم و مقید میدانیم. در مواردی که امکان حضور نباشد، معذوریت خود را جهت احترام به جمع اعلام میداریم.
۸. خیرخواهی، فداکاری و کمک به همنوع مرام ما است و در جهت رفع آلام اجتماعی میکوشیم چه آنکه؛ چو عضوی بدرد آورد روزگار، دگر عضوها را نماند قرار. مشارکت در انواع فعالیتهای خیریه و عامالمنفعه و همیاری در مقابله با بحرانها ازجمله اقدامات ما خواهد بود.
۹. آموزش از دوران کودکی تا بزرگسالی رکن مهم توسعه انسانی است و ما در فعالیتهای مؤثر آموزشی، مهارتآموزی، سواد و دانش پیشرفته، توانمندسازی و پژوهشی مشارکت میکنیم.
۱۰. کارآفرینی و حمایت از آن ازجمله دغدغههای مهم ما است و در این راستا در شکلگیری پروژههای منطبق با علاقهمندی اعضا و بهخصوص دارا بودن نتایج اجتماعی مشارکت میکنیم.
۱۱. در راستای توسعه همهجانبه ایران، برپایی مجامع مدنی پرتوان، منسجم و سالم را پیشنیاز میدانیم. ازاینرو در حمایت و تقویت جامعه مدنی ایران میکوشیم و بهعنوان جزئی از این جامعه باوقوف کامل به وظایف خود در انعکاس نیازها و خواستههای معقول ملت به اشکال مدون و اجرایی به نهادهای حاکمیت و همچنین نقد مستقل و منصفانه و گفتگو با نهادهای حاکمیت عمل میکنیم.
این مرامنامه در جلسه مورخ ۱۳۹۹/۵/۲۲ مجمع عمومی به تصویب اعضا رسید.
Responses